News EATON lansează un nou UPS


ACASĂ


Eaton lansează pe piaţa locală noul UPS Eaton 5P, cu o eficienţă ridicată, capabilităţi de măsurare a energiei şi managementul mediilor virtualizate

Source of information http://www.eaton-electric.ro/ro/
Release date 09/05/2013

BUCUREŞTI, România – Eaton, companie specializată în managementul energiei, anunţă lansarea pe piaţa locală a noii surse de alimentare neîntreruptibilă (UPS) Eaton 5P. UPS-ul line-interactive de înaltă eficienţă este ideal pentru alimentarea serverelor, switch-urilor, ruterelor şi dispozitivelor de stocare din rack-uri şi camere de servere de până la 1.550 VA. UPS-ul 5P suportă strategii de virtualizare entry-level prin integrare uşoară cu software-ul Eaton Intelligent Power® şi oferă un management simplificat al energiei printr-un ecran grafic LCD intuitiv, cu capabilitate de contorizare încorporată a energiei şi ieşire pur-sinusoidală. Noul UPS 5P complementează seria nou introdusă şi deja populară 5PX, oferind clienţilor o gamă completă de UPS-uri performante cu valori nominale de până la 3 kVA.
“Virtualizarea devine tot mai importantă chiar şi în micile instalaţii IT”, a declarat Gabriel Tache, Country Sales Manager, Eaton România. “Până acum era dificil să găsim echipamente UPS mici care să fie optimizate pentru utilizarea în medii virtualizate. Noile noastre game 5P şi 5PX rezolvă în întregime această problemă prin integrarea directă în cele mai importante platforme de virtualizare. Echipamentele oferă utilizatorilor avantajul suplimentar al eficienţei de operare mare. Aceste noi produse reprezintă un pas important în tehnologia UPS”, a adăugat el.
Ecranul grafic LCD din partea frontală a UPS-ului afişează informaţii detaliate privind starea sistemului energetic, împreună cu date în timp real despre parametrii importanţi de funcţionare. Afişajul poate fi setat să funcţioneze în mai multe limbi şi este însoţit de tastele de navigare uşor de folosit, care fac configurarea UPS-urilor mai rapidă şi uşoară.
Randamentul de funcţionare de până la 98% minimizează atât costurile energetice, cât şi necesarul de răcire, în timp ce funcţia integrată de măsură a energiei (kWh) permite măsurarea cu precizie a energiei livrate sarcinii. Infrastructura IT beneficiază de ieşirile controlabile ale 5P (load segment), care permit deconectarea sarcinilor non-esenţiale în timpul căderilor de tensiune, pentru a creşte autonomia aplicaţiilor critice.
Software-ul Eaton Intelligent Power, care îmbină managementul şi protecţia echipamentelor, este inclus în 5P. Cu ajutorul acestui software, utilizatorii pot integra uşor cu VMware vCenter Server™ şi cu platforme de virtualizare precum Citrix® XenServer, Microsoft SCVMM™, Red Hat® şi alte platforme open source Xen®. Integrarea permite migrarea automată şi transparentă a echipamentelor virtuale în timpul întreruperilor de tensiune către dispozitivele neafectate şi asigură oprirea controlată a computerelor, a echipamentelor virtuale şi a serverelor în cazul unei întreruperi prelungite în alimentarea cu energie electrică. În plus, 5P oferă conectivitate prin port USB sau serial şi opţional printr-un card de comunicaţie ce ajută la îmbunătăţirea sistemul de management, de exemplu cu funcţia SNMP/Web sau o ieşire pe releu.
Unităţile 5P sunt disponibile în variante de la 650 VA şi până la 1.550 VA şi oferă o ieşire pur sinusoidală, capabilă să alimenteze chiar şi cele mai sensibile sarcini, inclusiv servere cu corecţie activă a factorului de putere (A-PFC).
Cu ajutorul tehnologiei Eaton ABM® înglobate, bateriile UPS-ului 5P au o durata de viaţă mărită şi o fiabilitate crescută. Tehnologia asigură încărcarea bateriilor numai atunci când este necesar, ceea ce extinde durata de viaţă a bateriei cu până la 50%. Mai mult decât atât, dacă bateriile au nevoie de întreţinere sau înlocuire, aceste operaţii pot fi efectuate fără a întrerupe alimentarea echipamentelor suportate de UPS (hot-swap).
UPS-urile de înaltă eficienţă din seria Eaton 5P sunt disponibile în versiuni compacte tower sau pentru montaj în rack 1U, asigurând o densitate inegalabilă a energiei de până la 1.1 kW într-o singură unitate de 1U. Toate modelele sunt oferite în varianta standard cu o garanţie de trei ani pentru electronică şi de doi ani pentru baterii. Pentru mai multe detalii referitoare la UPS-ul Eaton 5P, vă rugăm să vizitaţi www.eaton.eu/5P.
Pentru a afla mai multe despre produsele pentru calitatea energiei ale Eaton, vizitaţi www.eaton.eu/powerquality. Pentru cele mai proaspete ştiri, urmăriţi pagina de Twitter la @Eaton_UPS sau pe LinkedIn la Eaton EMEA LinkedIn company.
Sectorul Electric al Eaton este un lider global cu expertiză în protecţia şi distribuţia energiei electrice, alimentare de rezervă şi de siguranţă, control şi automatizări industriale, sisteme de iluminat şi securitate, soluţii de cablare structurată, soluţii pentru medii de lucru severe şi periculoase şi servicii de inginerie.

Despre Eaton
Eaton este o companie specializată în managementul energiei, cu mai bine de un secol de experienţă în oferirea de soluţii eficiente care îi ajută pe clienţii noştri să gestioneze efectiv energia electrică, hidraulică şi mecanică. Cu vânzări de 16,3 miliarde de dolari în 2012, Eaton este unul dintre liderii renumiţi pe piaţa mondială în următoarele domenii tehnologice: componente, sisteme şi servicii electrice pentru alimentări critice; distribuţia şi controlul energiei; transportul energiei electrice, al produselor pentru iluminat şi cablare; componente hidraulice, sisteme şi servicii pentru echipamente industriale şi mobile; sisteme hidraulice, pneumatice şi de alimentare cu carburanţi pentru avioane de pasageri şi militare, precum şi sisteme de transmisie pentru automobile şi camioane asigurând un randament sporit, mai multă siguranţă şi consum redus. Eaton a achiziţionat Cooper Industries plc în 2012. Eaton are circa 103.000 de angajaţi şi vinde produse în peste 175 de ţări. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.eaton.eu.